бг

eng

Представяне на резултатите за UnderGara по програма "Европа" на Столична Община

/10 септември 2015/

 

На 10 септември в Лабораторията за градски дизайн "Трансформатори" представихме резултатите си от предпроектните проучвания за трансформация на изоставения подгаров площад Ротонда - UnderGara/Под Гарата в център за креативни бизнеси, социални услуги и алтернативна градска мобилност, финансиран по "Програма Европа" на Столична община.

 

Първата част от представянето включи:

  • социологическо проучване за обществените нагласи, какво е най-добре да се случи с изоставените пространства;
  • идеен архитектурен проект;
  • визуална стратегия и сайт на проектната ни идея и визия за развитие на мястото;
  • промо клип и презентация;
  • концепция за развитие и управление на пространството.

 

Втората част от представянето бе дискусия с участието на правителствени и неправителствени организации, представители на институции и всички заинтересовани от бъдещето на подгаровия площад и неговите 140 пространства.

 

Партньори по проекта:

 

Френски културен институт

Сдружение Трансформатори

Арт Фондация "ДОМА"

Социологическа агенция АФИС

Велоеволюция

НОЩ на театрите в UnderGara: Едно възможно място за театър

/15 ноември 2014/

 

В НОЩ-та НА ТЕАТРИТЕ се срещнахме под гарата, където се почерпихме с греяно вино и други сладки изкушения, настанихме се удобно в дизайнерските столчета и слушахме разказите на хората, които стоят зад проекта, както и научихме повече за идеята, миналите и предстоящи етапи на развитие на новото пространство.

 

Темата, по която говорихме бе алтернативните пространства за театър и UnderGara като едно възможно такова.

Гео и неговите кукли ни показаха, че във всяко нещо има живот, било то одухотворено или не, стига да му се повярва. Така се пренесохме на сцената на куклите в Нощта на театрите.

Under The Same Sky

/30 март 2014/

 

Заедно със Столична община и Асоциация за развитие на София организирахме ден на отворените врати в подкрепа на София- кандидат за Европейска столица на културата 2019, на тема "Културата завладява пространства". Ротондата пред Централна ЖП гара се изпълни с артисти от различни области: работилници и арт-маркет, танци и уроци по брейк, игри, гайди, диджеи и групи на живо, фрий-стайл, джем сетове и др. Събитието бе организирано благотворително в помощ на проекта UnderGara за обживяване нa пространствата и подлеза под централна ЖП гара.

В подкрепа на UnderGara: танци, музика, кино

/Септември-Октомви 2013/

 

За двата месеца септември и октомври Ротондата пред централна ЖП гара се оживи с ежеседмични събития като работилници, музика на живо, кино, брейк, електро диско и много други малки изненади, които привлякоха хора, от различни краища на града и заинтересуваха минаващата публика, като я направиха част от програмата.

© 2015 UnderGara. Всички права запазени.

 

дизайн: Мартина Стефанова

Сайтът е част от проект, финансиран по програма "Европа" на Столична община за 2015 г.

Нито една част от съдържанието на този сайт не отразява официална позиция на Столична община.